Vrijwilliger bij betrokken buurtgenoten bij verlies en rouw

Wij zoeken vrijwilligers voor de inloop ‘Betrokken buurtgenoten bij Verlies en Rouw’ in Buurtcentrum De Leeuw

Buurtcentrum De Leeuw is – samen met Stichting TrösT, Zin in Utrecht en Humanitas Utrecht – op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan een laagdrempelige inloopplek in het buurthuis. Een plek waar mensen terecht kunnen die met verlies en rouw te maken hebben, en behoefte hebben aan troost: een buurtgenoot om hun verdriet mee te delen.

Verlies van een dierbare betekent vaak een ingrijpende verandering in het leven van de betrokkenen. Rouwen gaat doorgaans gepaard met heftige gevoelens van verdriet, woede, machteloosheid, eenzaamheid. Het omgaan met deze gevoelens, het afscheid, het hervinden van een nieuw evenwicht is een ingrijpend proces.

Als vrijwilliger kun je van grote betekenis en steun zijn door open te staan voor het verhaal van de ander. Wil jij je inzetten om tot steun te zijn voor anderen in hun proces van verlies en rouw? Meld je dan aan voor onze informatieochtend op woensdag 8 juni in Buurtcentrum De Leeuw!

Wat kan je verwachten?
• Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We informeren je nader over de inloop, en bespreken elkaars wederzijdse verwachtingen om zo samen te kijken of deelname als vrijwilliger een goed idee is.

• Voor de start van de inloop voor verlies en rouw bieden we alle vrijwilligers een korte training aan van drie bijeenkomsten. In deze training ontmoet je de andere vrijwilligers, reiken we je vaardigheden en kennis rond rouw aan, om zo beter toegerust te zijn om steun te geven aan buurtgenoten die de laagdrempelige inloop komen bezoeken.

• Naast deze training is er regelmatig een bijeenkomst voor de vrijwilligers onderling om ervaringen met de gasten van de inloop te bespreken.

Informatieochtend
Woensdag 8 juni om 10.00 uur is er een informatieochtend in Buurtcentrum De Leeuw. Tijdens deze bijeenkomst zullen de initiatiefnemers van de inloop vragen beantwoorden en meer vertellen over de achtergrond, de opzet, de training en de tijdsinvestering. Als je je opgeeft voor deze ochtend zullen we je vooraf ook informatie mailen. Ook als je je niet vooraf hebt opgegeven ben je van harte welkom.

Iets voor jou?
Neem voor meer informatie contact op met:
Willemien Winkel willemien@zininutrecht.nu, 06 40570637
of Kees van der Rhee sbrjv.utrecht@humanitas.nl, 06 35130448

Aanmelden als vrijwilliger >