Troostdag over verlies en rouw

TROOSTDAG OVER VERLIES & ROUW

IN BUURTCENTRUM DE LEEUW
ontmoeten workshops inspiratie muziek

Zaterdag 21 mei vanaf 10.00 uur
Buurtcentrum de Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1 (Utrecht Noordoost)

Programma>

Je
krijgt er vroeg of laat mee te maken, het verlies van een dierbare. Je moeder, je vader, kind, partner, familielid, vriend of vriendin moeten missen is zware kost. Voor iedereen is het verschillend hoe je met dat verlies omgaat en je het leven zonder de ander weer vorm geeft. Toch kunnen we één
ding wel vaststellen; van tijd tot tijd zijn we allemaal gebaat bij een flinke portie troost! Want liefdevolle aandacht voor verlies en rouw is broodnodig om voort te kunnen.

Op zaterdag 21 mei is er volop ruimte voor troost, nieuwe ontmoetingen en inspirerende workshops.

Buurtcentrum de Leeuw
staat die dag met een royaal aanbod open voor iedereen die iemand moet missen. Je kunt even langskomen, maar ook gerust de hele dag blijven hangen. In je eentje of samen met je buurman, een vriendin of je kinderen. Net waar je zin in hebt en net waar je behoefte aan hebt.
Save the date en wees welkom!

Het aanbod

Om 10.30 u wordt de dag geopend met feestelijke muziek, een warm welkomstwoord en een interview met Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) over het verlies van haar man. Aansluitend zijn er diverse workshops (zingen, schrijven, schilderen, clownerie, vilten) waarin op een beeldende manier aandacht wordt gegeven aan gemis. In de ontmoetingsruimte zijn diverse kraampjes met informatie en is er een kast vol boeken over rouw. We eindigen de dag met een literaire lezing en een Café TrösT Special (muziek, poëzie en ontmoeting).
Vanaf half april staat het definitieve aanbod online en is het mogelijk om je in te schrijven voor de activiteiten waar jij graag aan wilt deelnemen.
Kijk op www.trost.nl

Praktisch

Buurtcentrum de Leeuw is op zaterdag 21 mei geopend vanaf 10.00 u, het programma duurt tot ongeveer 17.00 u. Er is aanbod voor iedereen, voor jong én oud. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor minder validen. Drankjes en hapjes zijn de gehele dag tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar aan de bar in de  ontmoetingsruimte.

De
initiatiefnemers & meer informatie
Het initiatief voor en de organisatie van de TROOSTDAG ligt bij Stichting TrösT, Humanitas Utrecht, Zin in Utrecht en Buurtcentrum de Leeuw.
Zij willen rouw bespreekbaar maken, bieden informatie over hoe om te gaan met rouw en steun aan degenen die direct (of indirect als buur) bij rouw betrokken zijn. Deze dag dient als opmaat voor een laagdrempelige inloopplek in Buurtcentrum de
Leeuw waar lotgenoten elkaar regelmatig kunnen gaan ontmoeten.

Wil je meer informatie? Neem contact op via carlien@trost.nl.