Rouwlust. Ik heb honger Mijn hele lichaam schreeuwt

Deze zinnen staan op de kaft van “een boekje over huidhonger, gemis en verlangen door en voor weduwen”. Huidhonger of rouwlust, een onderwerp waar je weinig tot niets over hoort, maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat. Want het bestaat, dat laten de vrouwen zien die er over hebben geschreven op de themadag ‘Huidhonger’, georganiseerd door Esther Cohen, Miranda van der Vegt en Sandra van Kolfschoten. Drie vrouwen die het verlangen hebben om dingen ter sprake te brengen en betekenisvolle ontmoetingen te organiseren.

Samen met 15 vrouwen, die als gemene deler hebben dat hun geliefde is overleden, hebben ze geschreven over herkenbare gevoelens van weduwen: het verlangen naar je vrouw voelen, naar een sensueel en seksueel wezen zijn en hoe dat is als je in de rouw bent. Weduwe zijn en seksuele gevoelens hebben is wat hen betreft geen taboe, maar een feit dat het verdiend om beschreven te worden.

Het boek bevat korte en lange verhalen, gedichten, spreuken en citaten over verlangen naar aanraking en seks in de rouw. Een aanrader!

Lize Nijenhuis