Rouwen en vieren in de kas Utrecht

ROUWEN EN VIEREN IN UTRECHT

Van donderdag 14 december 2023 tot en met donderdag 28 december 2023 staat er op het Domplein in Utrecht een verlichte kas. Een plek waar iedereen welkom is om stil te staan bij een verloren dierbare. Een plek om alleen of met vrienden, familie of andere lotgenoten naar toe te gaan. Je kunt daar, in alle rust, verschillende dingen doen: een kaarsje branden, woorden delen in het gastenboek, een lint beschrijven, of een luisterend oor vinden bij de aanwezige vrijwilligers.

Troost en verbinding
Rondom de feestdagen kan het gemis van een dierbare extra confronterend zijn. Daarom biedt de Rouwen & Vieren-kas een plek waar mensen samen kunnen komen om uiting te geven aan hun verdriet. Het is een plek van troost en verbinding. De kas laat zien dat ‘rouw’ bij het leven hoort, evenals het ‘vieren van de liefde’ voor de verloren dierbare.

Officiële opening en openingstijden
De kas wordt officieel geopend op donderdag 14 december om 17 uur, en zal dagelijks geopend zijn van 11 tot 19.30 uur.

Vrijwilligers gevraagd

Om de kas te bemensen zijn er vrijwilligers nodig die een rol willen spelen in het creëren van een gastvrije, ondersteunende en troostende omgeving. We willen dat er steeds twee vrijwilligers voor een paar uur aanwezig zijn in de kas. Op de instructiebijeenkomst die we op donderdagavond 7 december vanaf 20 uur organiseren zullen we toelichten hoe we dat gaan doen.
Lijkt het jou leuk om hier iets in te betekenen? Meld je dan aan via dit formulier. Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar: rouwenenviereninutrecht@gmail.com

Het project ‘Rouwen en Vieren in de Kas in Utrecht’ is een initiatief van Bewegen Verbindt, Humanitas Utrecht en Stichting TrösT. Rouwen & Vieren is een landelijk initiatief van stichting PopUpWerk