IN GESPREK OVER BOEKEN DIE JOU STEUN GEVEN
Datum/Tijd
zaterdag 15 oktober
14:00 - 16:00

Locatie
Zeist
Arnhemse Bovenweg 12-103
Zeist
Utrecht

Praten over boeken waar je wat aan hebt? Kom dan op zaterdag 15 oktober naar Zeist.

De vereniging Ouders Overleden Kind maakt dankbaar gebruik van de vele boeken die verschijnen rond rouw, overlijden en verlies. Hiermee steunen we lotgenoten, op zoek naar herkenning en perspectief. De redactie van het OOK-magazine Nabij leest voor elke editie boeken over rouw en verlies. Van deze boeken worden recensies geschreven. De meeste boeken zijn geschreven door lotgenoten, een aantal door professionals. Inmiddels is daar een flinke serie van verschenen op de website. Maar ook andere boeken, die niet zo direct over de dood van een kind gaan, kunnen troost bieden.
Vandaag brengen we onze favoriete boeken en/of teksten mee. Eerst doen we een kennismakingsrondje met koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens bespreken we de teksten in kleine groepjes met elkaar. Wat heeft je geraakt en waarom? Sommige mensen lezen graag veel over verlies en hoe mensen daarmee omgaan. Het kan zijn een roman of een ervaringsverhaal, of zelfs een meer “wetenschappelijk” boek.

In de pauze leggen we onze boeken/teksten op een grote tafel (waar al veel boeken liggen). Daar kan iedereen in snuffelen om ideeën op te doen. Dan vertellen we elkaar in de grotere kring over onze ervaringen van deze middag. Het doel is met elkaar te delen wat ons raakt, verder helpt, houvast biedt of anderszins. Wat geeft jou kracht of inspiratie om verder te gaan?

Wil je vertellen wat het boek jou brengt/bracht? En verhalen van anderen horen welk boek hun helpt? Kom dan op 15 oktober naar Zeist. Je bent van harte welkom aan de Arnhemse Bovenweg 12 – 103, 3708 SH Zeist. Fijn als je je vooraf aanmeldt In gesprek over boeken die jou steun geven - OOK (oudersoverledenkind.nl).
Mocht je last minute besluiten te komen, dan mag dat uiteraard ook.

Namens Regio Utrecht: Martine, Renee en Carla