Memory Lane: welk voorwerp past bij jouw rouw?

De expositie ‘Waar rouw jij om?’ in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort laat werk zien van beeldende kunstenaars en fotografen rondom dit thema.

Beelden, voorwerpen en foto’s kunnen betekenisvol zijn voor mensen die een dierbare hebben verloren. Een foto van een vakantie met je overleden partner, een botervloot van een overleden broer, het lievelingsboek van je overleden moeder, het favoriete tuingereedschap van je vader, de dierbaarste knuffel van je overleden kind. De voorwerpen raken aan rouw maar kunnen ook het gemis verbeelden en troost bieden.

Op zondagmorgen 2 april organiseren we een kleinschalig en besloten programma. Het Rietveldpaviljoen is bij deze gelegenheid alleen toegankelijk voor deelnemers aan dit programma.
We beginnen in alle rust met het bekijken van de expo. Daarna gaan we in kleine groepen ervaringen uitwisselen over de meegenomen persoonlijke voorwerpen die verbonden zijn met onze rouw. Dit zal gebeuren onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

We nodigen je van harte uit om een voorwerp mee te nemen, deze tentoonstelling te bezoeken, in gesprek te gaan met lotgenoten én daardoor wat lichter naar huis te gaan.

Waar: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, 3811 ND Amersfoort
(is op loopafstand van het centraal station)
Datum: 2 april 2023
Tijd: van 10.15 tot 12 uur
Aanmelding: aanmeldingrietveld@gmail.com (vóór 30 maart)
Kosten: 5,- entree voor de expositie (inclusief thee en koffie)

De organisatie is in handen van het Rietveldpaviljoen en Stichting Tröst

zie ook: https://www.033fotostad.com/activiteiten/memory-lane-welk-voorwerp-past-bij-jouw-rouw/
donderdag tot/met zondag van 12,00 tot 17.00 uur