Kunstwerk over jouw dierbare
op een creatieve manier stilstaan bij verlies en rouw - workshop

Hoe kwijt kan iets zijn
wanneer ik het met dichte ogen
nog steeds kan zien?

Bovenstaande tekst is van Jaap Robben. Een tekst die misschien al direct tot de verbeelding spreekt. Tijdens deze workshop gaan we op een creatieve manier het onzichtbare zichtbaar maken. Uitgangspunt is een dichtregel of een korte tekst die jij vindt passen bij degene(n) die je mist. Je kunt zelf een tekst of een gedicht meenemen, maar er zullen ook teksten en gedichten zijn om ter plekke uit te kiezen.
We beginnen met het uitwisselen van de gekozen teksten. Daarna krijgt iedereen een leeg, wit canvas en is er tijd om materialen te verzamelen waar het canvas mee gevuld kan worden (er zijn tijdschriften, glitters, wol, stickers, verf, lint etc.). Je gaat aan de slag zonder al te veel na te denken. Laat je inspireren door de tekst en degene(n) die je je met dichte ogen nog zo goed kunt voorstellen. We ronden af met een klein ritueel waarbij de kunstwerken aan elkaar worden gepresenteerd. Deze workshop wordt geleid door Tröstvrijwilligers Joanne van der Gugten en Carlien van Geffen.

Joanne is sinds enkele maanden vrijwilliger bij Tröst. Ze vindt het mooi om ontmoetmomenten te creëren waarin we elkaar kunnen vinden en delen over verlies en rouw. Carlien werkt als ritueel- en beeldend begeleider. Ze is trouwambtenaar, spreker bij uitvaarten en werkzaam in hospice Demeter.

wanneer: zondag 2 april 2023
waar: Buurtcentrum Rosa (Lombok, Malakkastraat 6,  3531 HM Utrecht West)
tijd: 14.00 – 17.00u
kosten: € 5,- inclusief koffie & thee
aanmelden: info@trost.nl

Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen