Op Zondag 23 juni is het Internationale Weduwendag, in 2010 door de VN in het leven geroepen om erkenning te geven aan de situatie van weduwen van alle leeftijden.
In landen in Azië en Afrika kunnen de gevolgen van weduwschap moeilijk zijn met schadelijke, vernederende en zelfs levensbedreigende gevolgen. Maar ook in Nederland is nog steeds weinig opvang voor vrouwen die er van de een op de andere dag alleen voor komen te staan. Er bestaat bijvoorbeeld nog steeds geen wettelijk rouwverlof of een rouwuitkering en het ziekteverzuim op het werk is door gebrek aan rouwbegeleiding nog steeds erg hoog.

https://netwerkhemelrijk.nl/landelijk-lunchen-xl

Er is altijd wel een weduwe bij je in de buurt . Je bent alleen maar niet in je eentje. Dat is waar wij voor staan. En op 27 juni doen we dat samen .

Twintig jonge weduwes organiseren een lunch bij hen thuis voor vijf vrouwen. Op elke plek is er iets fijns te beleven en zijn we vooral samen met elkaar. Al die kleine lunches maken dat we de dag groots aandacht en energie geven aan ons leven met verlies. Voor de een is het al lang geleden , de ander nog heel kort. We delen verhalen, ruimte, lucht en levenskracht. En gewoon lekkere broodjes en taart en alles. Je hoeft niks mee te nemen. Alleen jezelf. Dat is soms al meer dan genoeg.

Vanaf 1 juni is hier de link naar de inschrijving te vinden met exacte info.

Voor in je agenda alvast.
Zondag 27 juni
11.00 uur tot 14.00 uur
Netwerk Jonge Weduwes
Landelijke Lunches

En 1 juni 12.00 uur opent de inschrijving …