In gesprek over rouw met Petra Jongerius - Ouders overleden kind

Petra Jongerius is getrouwd met Mohamed. Hun zoon Ilias kwam in 2015 om het leven bij een tragisch busongeluk in Utrecht. Beide ouders rouwen op een volstrekt andere manier en dat botst. Rouw is persoonlijk en verschillen in culturele achtergrond spelen daarbij ook een rol.

Petra zocht contact met de Nederlands-Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali en vroeg hem over hun zoon te schrijven. In 2022 verscheen de roman Paradijsvogel boven de Hoge Woerd

Petra zal vertellen over haar zoon, haar gezin en het ontstaan van het boek. En ook over haar eigen rouwproces en dat van Mohamed en hoe zij zijn omgegaan met de verschillen in beleving van hun verdriet. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan over wat je bezighoudt in de rouw om je kind.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders die een of meer kinderen moeten missen en hun naasten. Je hoeft geen lid te zijn van OOK of van de bibliotheek Utrecht. De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn voor de organisatie. Dat kan via onderstaand formulier.

Waar en wanneer?
Je bent welkom op 1 oktober 2023 bij Bibliotheek Overvecht. Adres: Gloriantdreef 1, 3562 KW Utrecht. Inloop vanaf 14.15 uur, start om 14.30 uur. Einde om 16.30 uur.

De bibliotheek ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van station Utrecht Overvecht. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken bij winkelcentrum Overvecht.