Er zijn geen plaatsten meer maar via deze live stream is de lezing te volgen:

https://vimeo.com/event/2872621/09fdcef3b4

(link kopiëren en in browser plaatsen)

Leven met verlies van een dierbare,
Lezing Manu Keirse

Op zondagmiddag 12 maart 2023 geeft Manu Keirse een lezing in de Geertekerk op uitnodiging van Stichting TrösT, Humanitas en de Geertekerk.

Psycholoog en medicus Manu Keirse is een expert op het gebied van rouw en verlies. Hij zal ons voeden met zijn inzichten en zijn ervaringen. Er zal gelegenheid zijn om vragen aan hem voor te leggen.

Het verlies van een dierbare is een even onvermijdelijke als ingrijpende gebeurtenis in het leven. Rouwen hebben we niet geleerd. Ieder rouwproces is daarmee een persoonlijke zoektocht naar het onder ogen zien van het verlies en het ervaren en hanteren van de pijn. Je aanpassen aan het leven zonder de dierbare blijkt steeds opnieuw een pittige opgave te zijn (Keirse noemt het ‘rouwarbeid’). Hierbij kan regelmatig een gevoel van onmacht de kop op steken, waarover Manu Keirse zegt: ‘Het is heel normaal dat je je onmachtig voelt als je over iets niets weet’.

Inzicht in het rouwproces krijgen kan dus helpend zijn. Het kan het gevoel van onmacht verminderen. Mede om deze reden hebben wij Manu Keirse gevraagd om zijn inzichten en ervaringen met ons te delen.

We nodigen u graag uit voor deze bijzondere lezing. De lezing is zowel bedoeld voor mensen die verlies hebben ervaren alsook voor hun omgeving.

waar                     Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht
wanneer               12 maart 2023, van 14.00 tot 16.00 uur
kosten                  Deelname is gratis; collecte na afloop
aanmelden           12maart@trost.nl