In juni bestaat Stichting TrösT 10 jaar en dat vieren we! Al tien jaar bieden we lotgenotencontact, troost en inspiratie rondom rouw en verlies. Daarom vieren we ons tienjarig bestaan met een speciale jubileumweek met extra veel en bijzondere activiteiten.

We starten ons jubileum op 30 augustus, ‘Grief Awareness Day’ en organiseren vervolgens van maandag 14 tot en met zondag 20 oktober een hele week vol activiteiten rondom rouw, verlies en troost, waaronder films in samenwerking met ’t Hoogt.

Hieronder ziet u het voorlopige programma. Houd onze site en socials in de gaten voor alle updates of stuur een mailtje naar jubileum@trost.nl als u op de hoogte wil worden gehouden of zich alvast wil inschrijven voor één van onze activiteiten.

Voorlopig programma

 

 

30 augustus
14.00 – 16.30 uur
       

Wandeling met (f)luisterbootje
We varen met bootjes naar een mooie plek net buiten de stad, gevolgd door een wandeling terug. De Utrechtse gracht en singel zijn de symbolische locatie van de Styx, een rivier die de bovenwereld verbindt met het dodenrijk uit de Griekse mythe.

30 augustus
15.45 uur en 18.45 uur

Films over verlies en rouw

De Thuiskomst (een korte film over de manier waarop een man en zijn dochter (heel verschillend) reageren op het overlijden van hun vrouw c.q. moeder).

Wat achterblijft (zussen ruimen het huis van hun moeder op met confronterende herinneringen)

Trois Couleurs: Bleu (een klassieker over hoe een vrouw na een tragisch ongeval een nieuwe start probeert te maken na het verlies van haar partner en kind)

14 oktober
20.00 – 22.00 uur

Workshop Talen die troosten

Workshop over de ’talen van liefde’ met zowel een stuk(je) educatie als interactief deel.
Voor mensen in rouw plus een betrokkene. Hoe wil jij getroost worden, wat heb je nodig? En wat heeft de ander te bieden?

15 oktober
19.30 uur

Film over verlies en rouw

The Broken Circle Breakdown, klassieker over het verlies van een kind en de tragische gevolgen voor de liefdevolle relatie van de ouders.

17 oktober
20.00 – 22.00 uur

Workshop Ontwerp jouw rouwlandschap

Maak, teken, schilder, plak en creëer zo je eigen rouwlandschap met verschillende materialen om beeld en vorm te geven aan jouw rouw.

18 oktober
15.30 – 16.45 en 20.00 – 21.15 uur

 

Theatervoorstelling De tuinvrouw en de dood

Theatermaakster Nicoline van de Beek valt na het sterven van haar geliefde in het na-bestaan. Zij maakte hierover deze voorstelling over 7 seizoenen sterven, liefde en rouw met aarde en natuur als troost.

 

 

20 oktober

10.30 uur animatie

12.00 uur Close

 

Films over verlies en rouw

Animatiefilm Chicken for Linda, een teder verhaal in de weerbarstige werkelijkheid van een jonge weduwe en haar 8-jarige dochter.
Geschikt voor kinderen vanaf ca 6 jaar.

Close, een film over vriendschap tussen jonge jongens en de ontkenning en ontreddering na zelfdoding.

Programma onder voorbehoud. Prijzen en locaties worden op een later moment vermeld.