Je kunt me altijd bellen – 1001 dagen van rouw – Karin Kuiper

Karin Kuiper – Je mag me altijd bellen – 1001 dagen van rouw

Op zaterdag 2 november om14.15 uur geeft Karin een lezing over dit boek in de Centrale bibliotheek in Utrecht. Van harte welkom!

Is er een boek dat jou heeft geholpen na het verlies van je dierbare? Dat vroeg ik aan een vriendin die haar man enkele maanden geleden verloor. Zij noemde meteen het boek van Karin Kuiper en ik ben het gaan lezen en begrijp waarom juist dit boek steun en houvast kan bieden.

Karin schrijft in korte hoofdstukken en in heldere taal over haar rouw na het verlies van haar man Karel Glastra van Loon in 2005. Ze vertelt hoe het haar verging die eerste jaren samen met haar 3 jonge kinderen. Ze wil niet dat het missen bij de kinderen steeds centraal staat, maar ook niet dat zij hun vader vergeten. Hoe doe je dat? En hoe geef je vorm aan je eigen volwassen leven als weduwe. Wat doe je met de vakanties die nu zo ‘zonder’ zijn en hoe vier je verjaardagen met je kinderen als je dat liever niet zou doen?

Er komen heel veel vragen, ervaringen en onderwerpen aan bod in kleine hoofdstukken die ook los van elkaar te lezen zijn. Karin beseft dat ze het niet redt zonder hulp van anderen maar ergert zich ook aan het zinnetje “je kunt mij altijd bellen”. Zij heeft die steun nodig, maar voelt zich daardoor opeens een vrouw die afhankelijk is. Dit toegankelijke boek is nog steeds waardevol voor lotgenoten maar ook voor iedereen die beter wil leren omgaan met de rouw van anderen.

Wil je dit boek bespreken met lotgenoten? Zodra er 3 aanmeldingen zijn, plannen we een bijeenkomst. Geef je op via info@trost.nl