Ik mis Milo – Pim Lammers & Sanne te Loo

‘Ik mis Milo’ is een prachtig kinderboek over het verlies van de schildpad van een jongetje. Maar het is meer dan dat. Het gaat over wat rouw met iemand kan doen, zowel met een kind als met een volwassene. De leegte die het met zich meebrengt, het gemis, de constante gedachten in je hoofd over degene die je mist, en de vele goedbedoelde adviezen die de mensen om je heen vaak geven.

‘Het is net alsof mijn buik zijn kleine teen heeft gestoten tegen de tafelpoot. Alsof mijn hart is uitgegleden op de gladde tegels in het zwembad. Alsof mijn zus is gekrompen, zich in mijn hoofd heeft verstopt en mij daar stiekem zit te knijpen.’

Pim Lammers schreef meerdere kinderboeken over gevoelige onderwerpen. Zo is zijn prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ het eerste Nederlandse kinderboek dat gaat over transgender-zijn. Sanne te Loo maakte de prachtige tekeningen in ‘Ik mis Milo’.

‘Ik mis Milo’ is een prentenboek dat zeker een aanrader is voor alle kinderen die te maken krijgen met verlies van een huisdier of naaste.

Sabijn

Vrijwilliger bij Stichting TrösT