Voor data zie de agenda op de homepagina >

Elke tweede zondag van de maand!

___________
NB Bakkie TrösT gaat niet door bij slecht weer.
Raadpleeg altijd de website, gaat Bakkie TrösT niet door dan wordt het op de website vermeld.
___________

Een kopje koffie of thee en een luisterend oor bij je bezoek aan een Utrechtse begraafplaats

Veel mensen vinden het dan fijn om voor hun overleden dierbare een kaars te branden of een bloemetje bij het graf of de urn te leggen.
We schenken van 12.00 tot 14.00 uur koffie en thee en bieden een luisterend oor.
Let op de blauwe keet!
Elke tweede zondag van de maand!

Alle data zullen we tijdig communiceren via de agenda op de website www.trost.nl, de nieuwsbrief en onze social media kanalen.

Bakkie TrösT is een project van Gemeente Utrecht en Stichting TrösT dat in 2020 is gestart. Het is ontstaan uit de wens een plek te creëren op Utrechtse begraafplaatsen waar bezoekers terecht kunnen om even te zitten, iets te drinken en misschien wat uit te wisselen.

 

Artikel over de opening in het Stadsblad

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/nieuwsflits/1010373/bakkie-troost-op-begraafplaats

In 2020 is op begraafplaats Tolsteeg het project ‘Bakkie TrösT’ van Stichting TrösT officieel geopend! Met livemuziek van Fredrike de Winter en Jan Verheij, met een ceremoniële sleutel-overhandiging van de blauwe keet (beschilderd door @mrkubus), met versgebakken koekjes, met moedige mensen uit Utrecht en omstreken die hun verhalen over verlies met ons wilden delen, met een prachtig herfstzonnetje en met veel, heel veel bakkies troost.

Na een korte speech van voorzitter Nienke en een prachtig gedicht van Marinus van den Berg, overhandigde Tanja Medema (manager van de Utrechtse begraafplaatsen) de sleutel van de blauwe keet aan Athy, één van onze vrijwilligers. Ze maakte symbolisch een “eerste” bakkie troost en reikte dat uit aan één van de bezoekers. Daarna hebben we nog flink veel bakkie gezet. Hopelijk kunnen we dat nog vele keren doen.