Elke tweede zondag van de maand!

___________
NB Bakkie Tröst gaat niet door bij slecht weer.
Raadpleeg altijd de website, gaat Bakkie Tröst niet door dan wordt het op de website vermeld.
___________

Bakkie Tröst is iedere tweede zondag van de maand tussen 12.00u en14.00u op begraafplaats Tolsteeg te vinden. Er is live muziek te horen en te zien, mèt een kopje koffie of thee. 

Met elke keer andere muzikanten, die gevoelige en troostende nummers spelen. Liedjes om naar te luisteren, of om stil te staan bij een dierbare die gemist wordt. Maar er zijn ook voldoende pauzes om met elkaar in gesprek te gaan. De stoeltjes staan klaar op een terras en u kunt op uw eigen tijd komen en gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Stichting Tröst organiseert sinds 2020 maandelijks Bakkie Tröst voor mensen die korter of langer geleden een dierbare zijn verloren, iemand die ze moeten missen. Onze vrijwilligers van Bakkie Tröst zorgen voor gratis koffie of thee, en als u daar behoefte aan heeft, een luisterend oor. Maar praten hoeft niet. Iedereen is welkom,

We ontmoeten u graag! 

 

U herkent ons aan de blauwe keet, die zichtbaar is als u de begraafplaats betreedt.

Alle data zullen we tijdig communiceren via de agenda op de website www.trost.nl, de nieuwsbrief en onze social media kanalen.

 

 

 

Bakkie Tröst is een project van Gemeente Utrecht en Stichting TrösT dat in 2020 is gestart. Het is ontstaan uit de wens om op Utrechtse begraafplaatsen eem plek te creëren waar bezoekers terecht kunnen om even te zitten, iets te drinken en misschien wat uit te wisselen.

 

Artikel over de opening in het Stadsblad

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/nieuwsflits/1010373/bakkie-troost-op-begraafplaats

In 2020 is op begraafplaats Tolsteeg het project ‘Bakkie TrösT’ van Stichting TrösT officieel geopend! Met livemuziek van Fredrike de Winter en Jan Verheij, met een ceremoniële sleutel-overhandiging van de blauwe keet (beschilderd door @mrkubus), met versgebakken koekjes, met moedige mensen uit Utrecht en omstreken die hun verhalen over verlies met ons wilden delen, met een prachtig herfstzonnetje en met veel, heel veel bakkies troost.

Na een korte speech van voorzitter Nienke en een prachtig gedicht van Marinus van den Berg, overhandigde Tanja Medema (manager van de Utrechtse begraafplaatsen) de sleutel van de blauwe keet aan Athy, één van onze vrijwilligers. Ze maakte symbolisch een “eerste” bakkie troost en reikte dat uit aan één van de bezoekers. Daarna hebben we nog flink veel bakkie gezet. Hopelijk kunnen we dat nog vele keren doen.